День захисника України в НВК

2017-10-13

Улюблена Богом перлина
Для всіх українців одна.
Козацька моя Україна,
Хлібів золотих сторона!
Негодами лютими бита,
Віками ти йшла до мети!
Тобі в небі зорею світити
І волю, і долю знайти!

Розселив Господь людей по всьому світу і кожному народові дав землю. Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист – це найперший обов’язок народів. Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров’ю сотень поколінь, їхніх працелюбних і героїчних предків. Шануймо ж героїчну історію нашого великого народу.

14 жовтня кожного року увесь християнський світ із глибокою любов'ю, вдячністю і надією славить Пресвяту Богородицю, Матір Спасителя світу Ісуса Христа. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.

Із 2014 року свято Покрови Пресвятої Богородиці в Україні відзначається ще й як День захисника України.

13 жовтня учні Іршанського НВК мали святковий піднесений настрій, адже день розпочався урочистою лінійкою, приуроченою Дню захисника України. Великим, глибоким, а головне щирим патріотизмом були сповнені слова ведучих, заступника директора Субіної В. В. та учениці 11 класу Виговської В., адже вони розповідали про звитяжну та блискавичну епоху в житті української нації – про українське козацтво. Скільки зворушливих слів прозвучало, та які чудові українські патріотичні пісні лунали зі сцени! Не забули і тих, хто пройшов через війну на Сході України. Адже вони знають як свистять кулі, коли прицільно б’є ворог. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять воїнів, полеглих за незалежність та цілісність України. Поклали квіти до меморіальних дощок випускникам закладу Богушу Олексію , Яндюку Олегу , Фролову Сергію, які не повернулися додому, захищаючи щасливе майбутнє України./Files/images/IMG_0540.JPG

Святкову естафету прийняли учні початкової школи. Учасники драматичного гуртка ( керівник Кайдалова Н. П.) та гуртка «Художнє слово» (керівник Ілюченко Г. В.) підготували для однолітків літературно-музичну композицію «Де за Вітчизну полягли герої, там маки проросли з краплинок крові». Зі сльозами на очах учні слухали розповіді про захисників України.

Юні козаки 5-6 класів схрестили свої шаблі у грі-конкурсі « Ми -маленькі козачата, славних козаків внучата». Вони пройшли випробування у силі, спритності, винахідливості, кмітливості.

А завершився день спортивними змаганнями серед допризовної молоді шкільного віку на кубок до Дня захисника України. Команда старшокласників Іршанського НВК зустрілася у двобої з командою Хорошівської гімназії. Нажаль , цього року кубок поїхав у сел.. Хорошів. Але ми надіємось повернути його вже наступного року.

/Files/images/22448364_1547176315348434_4786184815062971131_n.jpg

День сьогоднішній нерозривно пов’язаний з учорашнім. І нинішня радість, і небо безхмарне, і наш достаток, і щасливе вільне життя – то ваш слід на землі, наші захисники!

Кiлькiсть переглядiв: 370

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930