Безпека на дорозі

2017-11-27

Проблема безпеки дорожнього руху виникла із появою колеса та створенням транспортних засобів, які перевозили людей та вантажі. Розкопки міста Помпеї показали, що чотири тисячі років тому вже використовувались правила дорожнього руху: збереглися дорожні знаки та дорожня розмітка. Минав час, збільшувалися швидкості, зростала кількість транспортних засобів і, разом із тим, загострювалася проблема безпеки дорожнього руху.

Щорічно у світі майже 1,3 млн. людей гине у дорожньо –транспортих пригодах . Це більше як 3000 осіб за день. І більше, ніж половина цих людей не пересуваються автомобілем. Ще 20-50 млн. чоловік у разі аварій зазнають травм.

Спираючись на такі невтішні факти в березні 2010 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй оголосила 2011- 2020 р.р. Десятиліттям дій із безпеки дорожнього руху з метою стабілізації, а потім і скорочення прогнозованого рівня смертності від ДТП в усьому світі.

/Files/images/IMG_0650.JPGЗ метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань із безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до школи і додому в Іршанському НВК «Гімназія – ДНЗ» з 20 по 24 листопада 2017 року був проведений Тиждень безпеки дорожнього руху.

Тиждень безпеки дорожнього руху - це сім днів масштабних та інформаційних заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення кожним найгостріших проблем безпеки дорожнього руху./Files/images/PA150016.JPG

Відповідно до тематики Тижня в закладі були проведені заходи: єдиний урок із правил дорожнього руху «Безпека на дорозі – безпека життя» (1-11 кл.), для учнів 1-4 класів - практичне заняття «Пішохідний перехід». Для учнів 7-8 класів провели урок-дискусію «Правила нашої безпеки». П’ятикласники показали свої знання з правил дорожнього руху та історії їх виникнення під час інтерактивної гри «Я - учасник дорожнього руху» , переможцями якої стала команда «Смайлики» 5- Г класу. А фінальним акордом Тижня став КВК « Дорожній патруль» серед старшокласників. На вечорі зустрілися команди « Не гальмуй» (11-А кл.), «Кип᾿яток»(11- Б кл.) та « П’яте колесо»(11- В кл.). /Files/images/IMG_0658.JPG Вдалі жарти, доброзичливий гумор панували під час конкурсів «Розминка», «Впізнай знак». Під час практичного завдання «Знак, який би ми розмістили у приміщенні гімназії, на шкільному подвір’ї, біля визначного місця селища, на місці відпочинку», старшокласники запропонували свої варіанти знаків.

Та найвеселішим було «Домашнє завдання», де команди відтворили випадки із життя учасників дорожнього руху.

У результаті місця розподілилися таким чином:

· І місце – команда «П’яте колесо» (11- В кл);

· ІІ місце – команда « Не гальмуй» (11- А кл)

· ІІІ місце – команда «Кип’яток» (11-Б кл.).

Проведення Тижня показало, що школярі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.

Кiлькiсть переглядiв: 314

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930