«Життя – дорогоцінний скарб»

2016-04-25

/Files/images/IMG_6075.JPGЗ метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи щодо профілактики травматизму, попередження надзвичайних подій та ситуацій за участю дітей в Іршанському НВК «Гімназія – ДНЗ» з 18 по 22 квітня проходив тиждень знань основ безпеки життєдіяльності.

Учні 2-6 класів мали можливість переглянути навчальні мультфільми «Фокс і Трот поспішають на допомогу», «Вибухонебезпечні знахідки», 7- 9 класів – документальний фільм « Аварія на Чорнобильській АЕС», 10 – 11 класів – «Правда про Фукусіму». Школярі 4- 9 класів написали диктанти, які стосуються питань безпеки життєдіяльності дітей і розповідають про героїчну професію рятувальника. Пізнавальними та цікавими були екскурсії до частини МНС. Свої знання та вміння учні продемонстрували під час вікторини « Як стати супергероєм?» та брейн-рингу «Щоб у радості зростати – лиха треба не допускати», практичних занять з надання першої медичної допомоги./Files/images/IMG_6032.JPG/Files/images/IMG_6024.JPG

З метою інформаційно-просвітницької роботи та усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях перед учнями закладу виступила дружина юних пожежників-рятівників.

/Files/images/P1231066.JPGХвилюючою була зустріч з пожежником-ліквідатором наслідків аварії на ЧАЕС Чумаком А. Б. та директором обласного благодійного фонду «Заложники Чорнобиля» Дончевою Є.Є.

/Files/images/IMG_6085.JPGУ рамках тижня, 21 квітня, проходив день цивільної оборони. Він розпочався з тривожного сигналу, який сповістив про необхідність евакуації із приміщення закладу. На виховних годинах класні керівники обговорили з учнями основні правила поведінки: при експлуатації побутових газо- та електроприладів, на транспорті, автошляхах і залізниці, під час літнього відпочинку на воді, поблизу водоймищ, при зустрічі зі свійськими та дикими тваринами, під час подорожі до лісу, під час збирання грибів, при виникненні пожежі у квартирі, під час грози, шквалів, буревію, при виявленні розливу ртуті, при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів, при користуванні предметами побутової хімії та піротехнічними засобами, при виявленні маловідомих предметів, про радіаційну безпеку і захист населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій. У цей день до нас завітали випускник закладу, учасник бойових дій в зоні АТО, капітан поліції Вадим Ткачук та дільничий інспектор Іршанського відділення поліції, капітан, учасник бойових дій в зоні АТО, Ярослав Никитенко, які розповіли школярам про різні види озброєння. Діти мали можливість приміряти бронежилети, каски та інші засоби захисту, а старшокласники - розібрати та зібрати бойову зброю. Залишиться у пам’яті одинадцятикласників військово-спортивне свято «Будь готовий до захисту Вітчизни».

/Files/images/IMG_6081.JPG/Files/images/IMG_6111.JPG

Завершився тиждень виставкою учнівських виробів із пластику «Захисник природи». 23 квітня учні 5-10 класів взяли активну участь у суботнику «Збережемо довкілля» та акції «Посади дерево миру».

Для учнів знання про безпеку стануть надійним фундаментом, на якому будується світогляд особистості, готової до життя в безпечному світі. Хотілося б сподіватися, що набуті дітьми навички в реальному житті ніколи не стануть у нагоді./Files/images/P1251075.JPG/Files/images/PC220981.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 246

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930