З ювілеєм, рідна школо!

2016-10-01

За вікном мандрує осінь…У цю прекрасну пору року, 30 вересня, Іршанський навчально-виховний комплекс « Гімназія – дошкільний навчальний заклад» приймав вітання з нагоди 55-річного ювілею та Дня вчителя. Цього дня в Палаці культури та спорту селища відбувся святковий концерт, у якому взяли участь учні та випускники закладу. Ведучі свята - заступник директора з виховної роботи Валентина Субіна та випускник нашої школи 1994 року, нині спеціаліст відділу у справах дітей Іршанської селищної ради Володимир Кайдалов перенесли глядачів у далекий 1961 рік : «Школа була побудована за рахунок Іршанського гірничо-збагачувального комбінату, директором якого на той час був Санніков Семен Маркелович. Це був незвичайний подарунок нашим дітям».

На той час педколектив школи складався із 14 чоловік: директором була призначена Кнутовицька Тамара Олексіївна, заступником директора – Вайнер Абрам Фроїмович. На святі була присутня одна з перших вчителів школи – Шадура М. П., яка поділилася спогадами про перші роки роботи. Ведуча свята зачитала лист- привітання, який надійшов на електронну адресу закладу із Нью -Йорка від подружжя Вайнерів. Вони працювали в Іршанській школі з самих перших днів її існування. Вайнер Абрам Фроїмович на протязі 32 років викладав фізику, а Вайнер Діна Йосипівна – 25 років російську мову та літературу.

Нині у закладі працюють 75 педагогічних працівників, із яких 6 відмінників освіти, 7 – вчителів методистів, 23 педагоги мають звання «старший вчитель», 39 – вчителів вищої категорії. Іванченко Лариса Валодимирівна нагороджена почесним знаком «Антон Макаренко».

Багато гарних емоцій подарували глядачам дитячі танцювальні колективи Школи Мистецтв « Райдуга», « Імпульс», «Альянс» та вокальні групи Іршанського НВК. Випускниця 1987 року Світлана Коврига разом зі своїми вихованцями виконала жартівливий танок «Учат в школе». Не залишили нікого байдужими вірш «Вилікуй мене весною» випускниці 2010 року, а нині поетеси, громадської діячки, молодої мами Юлії Закаржевської та пісня випускника гімназії 2015 року Андрія Євдощука «Плачут иконы». Із завмиранням серця слухали глядачі музичну композицію, яку виконав на фортепіано випускник 2012 року Сидорчук Олексій.

« А чи хотіли б ви, щоб ваша мама була вчителькою?» - з таким запитанням звернулися юні кореспонденти до учнів закладу. З великою цікавістю гості свята спостерігали за відеорепортажем - відповідями. Сюрпризом став виступ вчительських дітей, які в жартівливій формі розповіли про своє шкільне життя.

На свято, привітати ювілярку, завітали заступники голови Володарсько-Волинської РДА Римар В. А. та Ширченко Г. І., селищний голова Іршанської об’єднаної територіальної громади Анатолій Борисович Рак та його заступник Олександр Вікторович Одноворченко, які нагородили почесними грамотами за багаторічну та сумлінну працю педагогів Іршанського та Добринського НВК. З привітальним словом до працівників закладу звернулися спеціаліст із питань освіти відділу освіти, культури, медицини, молоді та спорту Іршанської селищної ради Наталія Михайлівна Закревська, директор Школи Мистецтв Тамара Лернідівна Злобіна, директор Добринського НВК Любов Володимирівна Шевчук. Генеральний директор філії «Іршанський ГЗК» ДП «ОГХК» Віктор Анатолійович Сівченко та голова профспілки Микола Миколайович Волохов привітали педагогів із ювілеєм та професійним святом, вручили учням закладу цінний подарунок – мультимедійний проектор та екран. Всім присутнім на святковому концерті було цікаво приймати відеовітання від випускників різних років з Іспанії, Польщі, Литви та США.

Історію школи творять її учні. Кожне покоління в ній залишає свій слід. Швидко пролетять роки і ми з гордістю будемо згадувати теперішніх учнів: членів Малої Академії Наук, юних поетів, аматорів сцени, активістів шкільного самоврядування, художників, туристів, невгамовних організаторів шкільних справ і завжди раді бачити у стінах рідної гімназії.

Кiлькiсть переглядiв: 445

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930